T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
OSMANİYE / MERKEZ - Ülkü İlkokulu

OKULUMUZ 4/B SINIFI ÖĞRENCİSİ NİMET AKYILDIZ 23 NİSAN 2023 GÜNÜ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MAKAMINI TEMSİL ETTİ

Tüm çocukların gözlerinden ışıltı, yüreklerinden heyecan hiç eksilmesin. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

 24-04-202324-04-202324-04-2023

Değerli çocuklar;

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. Yıl dönümü kutlu olsun.

Ülkemizde 6 Şubat sabaha karşı 4.17’de meydana gelen depremde binlerce canımızı kaybettik; bu nedenle bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızda üzüntülüyüz.

Türkiye tarihinde önemli bir gündür 23 Nisan 1920. Ordusu dağıtılmış, yurdu işgal edilmiş, başsız kalmış bir ulusun yeniden toparlanma, ayağa kalkma, yurduna ve geleceğine sahip çıkma kararını aldığı gündür bugün.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde gerçekleşen bir mucizedir kurtuluş. Çok zor geçen yıllardan sonra görünen güneşin ta kendisi.Bizlere bugünleri kazandıran fedakâr insanları rahmetle anıyorum…

Cumhuriyetin geleceğini gençlere ve yarının sahipleri çocuklara emanet edecek kadar çocuklarımıza ve gençlerimize güvenini ifade eden Atatürk, onlara bir de bayram armağan etmiştir. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir.

Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen bayram gününde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarımız için bir sözüne değinmek istiyorum. "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz." sözü ile çocuklarımızın önemini vurgulamış ve bizler de bu vurguyu anlayıp çocuklara büyük bir önem ve hassasiyet ile yaklaşmalıyız.

23 Nisan milli bayramımız birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bugünde bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini daha iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşıyabilmeliyiz.

Unutmayın ki, sizler bu dünyanın gerçek sahipleri, sizler soylu bir geçmişe sahip geleceğimizsiniz…

Tüm çocukların gözlerinden ışıltı, yüreklerinden heyecan hiç eksilmesin. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

 

                                                                                                                                Nimet AKYILDIZ

                                                                                                                           4-B Sınıfı Öğrencisi

                                                                                                                                 Ülkü İlkokulu

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.04.2023 - Güncelleme: 24.04.2023 14:45 - Görüntülenme: 218
  Beğen | 2  kişi beğendi