OSMANİYE / MERKEZ - Ülkü İlkokulu

Ock

Okulumuz öğrencilerine sınıf öğretmenimiz Bircan Sevda tarafından güvenli internet eğitimi verilmiştir.

Ock

Okulumuz öğretmenlerine rehber öğretmenimiz Ferhat BIÇI tarafından güvenli internet eğitimi verilmiştir.

Ock

Okulumuz öğrencileri ve velileri için Rehberlik Servisi tarafından hazırlanan Güvenli İnternet Kullanımı Broşürü

Ock

Okulumuzun eTwinning Okulu daveti alması üzerine okul müdürümüz Ali ŞAHİN tarafından Zoom uygulaması üzerinden bir kurul toplantısı düzenlendi. Toplantıya bütün öğretmenlerimiz katılırken, toplantıda çocuklarımızın internetin zararlı içeriklerinden korunması için okul politikası oluşturulmasının faydalı olacağı belirtildi. Bunun üzerine idarecilerimizin ve öğretmenlerimizin katkısıyla "e-güvenlik okul politikası ve kuralları" oluşturuldu. Ayrıca:

1.     Güvenli internet kullanımı ile uyarı levhaların okulun muhtelif yerlerine asılması ve sürekli olarak kalmasına,

2.     Okul sınırları ierisinde izinsiz fotoğraf/video çekilmemesi konusunda hassas davranılmasına,

3.     eTwinning faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasına,

4.     Güvenli internet günü kapsamında çeşitli etkinliklerin yapılmasına,

5.     Veli ve öğrenci bilgilendirilmelerinin yapılmasına,

6.     e-Güvenlik konularına derslerde yer verilmesine,

7.     eSafety etiketi konusunda çalışmaların devam etmesine, etiket alınması için gerekli gayretin gösterilmesine KARAR VERİLDİ.

Ock

Güvenlik internet konulu çalışmalarımız devam ediyor. Okulumuz öğrencilerine çevrimiçi toplantılar düzenleyerek internetin güvenli kullanımı, okulumuzda yapılan siber güvenlik faaliyetleri, öğrencilerin internet ortamında kişisel bilgi güvenliklerini koruma adına dikkat etmeleri gereken kurallar hakkında bilgiler verildi.

Ock

Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101.yılı okulumuz bahçesinde yapılan törenle kutlandı. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Ülkü İlkokulu, Gazi Mustafa Kemal ve Erdem Bayazıt İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde Osmaniye Kızılay işbirliğiyle Kan ve Kök Hücre Bağışı kampanyası düzenledik.Senin 15 dakikan başkasının bir ömrü olsun diyerek düzenlediğimiz kan bağışına öğretmenlerimiz velilerimiz ve halkımız yoğun ilgi gösterdi.Bir ünite kan 3 cana ümit olmaktadır.Verilen 75 ünite kan 225 hastaya, 25 de kök hücre 25 hastaya ümit olacaktır. Katılımlarıyla bizlere destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz.

Ock

Belediyemiz Veteriner İşleri Genel Müdürlüğü Geçici Hayvan Barınağı tarafından okulumuzda sokak hayvanları ile ilgili farkındalık oluşturulması adına 'Küçük Veteriner Hekimler Projesi' adıyla hayvan sevgisi eğitimi verildi. Projede emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda 24 Kasım Öğretmenler Günü yapılan programla kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemi ile ilgili şiirler ve yazılar okundu. Öğrencilerimizin öğretmenler günü için hazırladıkları gösteriler seyredildi. Programın ardından Okul müdürümüz Ali ŞAHİN'in bugüne özel öğretmenler için hazırladığı hediyeler takdim edildi. Başta okul idaremiz olmak üzere programda emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü bir kez daha kutluyor ve iyi ki varsınız diyoruz.

Kas

Günümüz dünyasında önemli bir konu olan madde bağımlılığı sorunu ile ilgili güçlü bir mücadelenin sürdürülmesi, toplumu bilinçlendirme ve toplumda farkındalık oluşturma adına velilerimize "En İyi Narkotik Polisi ANNE" projesi kapsamında NARKOREHBER eğitimi ilimiz Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından verildi.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzda yapılan törenle kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende okulumuz öğrencileri tarafından günün anlam ve önemine ilişkin yazılar ve şiirler okundu. Öğrencilerimizin hazırladığı gösterilerle devam eden törende emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

99. yılında Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten kutluyoruz.

Ekm

Avrupa Komisyonu tarafından yürütülen eTwinning faaliyetleri kapsamında yapılan projelerde başarılı olup "Ulusal ve Avrupa eTwinning Kalite Etiketi" almaya hak kazanan okul ve öğretmenlerimiz için ödül töreni düzenlendi.

Düzenlenen ödül töreninde okulumuzu okul müdürümüz Ali ŞAHİN, müdür yardımcımız Muhittin DOĞAN, sınıf öğretmenimiz Arzu İNCE ve rehber öğretmenimiz Elif Büşra GÜL temsil etti. 6 farklı proje hazırlayan okulumuz bütün projelerde başarılı oldu ve hem Ulusal hem de Avrupa eTwinning Kalite Etiketi ödülü alan ender okullar arasında yerini aldı. Gösterdikleri özveri ve verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Ekm

Okulumuzda öğrencilerimizin doğal afetlerden olan deprem anında nasıl davranmalarını ve ne gibi önlemler almalarını öğretmek ve uygulamalarını sağlamak amacıyla deprem tatbikatı yapıldı.

Bilgilendirme aşamasında  öğrencilerimize önce deprem konusuyla ilgili videolar izletildi. Ardından öğrencilerimizin öğrendiklerini uygulamalarını sağlamak amacıyla da tatbikat  yapıldı. Tatbikata önem veren ve gereken hassasiyeti gösteren öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Medya Okuryazarlığı Penceresinden Kadın Kahramanlarımız projesine öğretmenlerimizden Arzu İNCE öğrencileriyle birlikte çalışmaya başladılar. İlk etkinlik Dijital Ayak İzi Etkinliğini yaptılar. Başarılar dileriz.